De ce sa alegi SkateDance School

Trucuri

Inveți trucuri pe patine cu rotile (Jamming) și executarea de mișcări specifice diverselor stiluri de dans pe patine cu rotile.

Multiple stiluri de dans

Dansul pe patine cu rotile se împarte pe in mai multe stiluri iar tu esti lber sa il alegi si sa il practici pe cel care ti se potriveste

Relația cu muzica

Patinele cu rotile te obligă la “acrobația” de a le stăpâni în relația cu muzica, dar și cu mesajul coregrafic


Stilul Pop SkateDance

1. Stilul Pop SkateDance

Stilul Pop SkateDance reprezintă stilul de dans pe patine cu rotile unde muzica pop și mișcările de dans pop-dance și dans modern se îmbină cu trucurile de patine cu rotile, fiind încurajate mișcările expresive, pe ritm, iar specificul acestui stil este că ajută dansatorul să își exprime bucuria de a dansa.
Acest stil este inspirat de muzica pop, dance, trance și electronică, fiind un stil de dans dinamic și generos ca tehnică, care antrenează tot corpul. Are un bit specific, antrenant, dar nu atât de solicitant fizic ca cel de fitness-aerobic și este întotdeauna bine primit de public.

2. Stilul Etno/Folclor Internațional SkateDance

Stilul Etno SkateDance presupune mișcări pe patine cu rotile care împrumută din stilul de dans popular și popular stilizat, mișcări ce se vor adapta pe patine cu rotile și pe muzica aleasă.
În cazul în care, coregraful alege o melodie ce face parte din categoria Folclor Internațional, mișcările vor fi adaptate pe patine cu rotile în funcție de stilul și muzică aleasă, păstrându-se obligatoriu caracterul dansului, iar stilul se va numi, după genul și stilul dansului, ca de exemplu Russian SkateDance, Indian SkateDance, Gipsy SkateDance, Egyptian SkateDance etc.

Stilul Etno/Folclor Internațional SkateDance

3. Stilul Street SkateDance

Acest stil este generos, pentru că, foarte multe figuri și mișcări pe patine cu rotile de tip jamming sunt inspirate din cultura street-dance sau chiar breakdance. Jamming-ul este, în sine, o sub-cultură street, specifică mișcării urbane pe patine cu rotile. Astfel că, mișcările specifice stilului street skatedance vor cuprinde jamming, fit-aerobic, diverse mișcări de trunchi și picioare specifice breakdance și mișcări corporale aferente stilului de dans street dance. Se pot introduce și diverse elemente acrobatice, pe sus sau pe jos, însă obligatoriu realizate pe muzică.

4. Stilul Latino SkateDance

Acest stil conține figuri inspirate din stilul de dans latino și figuri de skatedance, adaptate pe muzica latino aleasă, cum ar fi pași de salsa, samba, cha-cha sau bachata, acompaniate de mișcări specifice ale brațelor și bazinului, mișcări realizate pe muzica latino-americană. Se pot introduce și elemente acrobatice, însă, obligatoriu, realizate pe muzică.

5. Stilul Disco SkateDance

Prin introducerea ca stil de dans pe patine cu rotile, vrem să aducem un tribut mișcarii pe patine cu rotile din era disco și să consacrăm mișcări specifice disco, pe patine cu rotile, împreună cu stilul de dans disco. De asemenea, vom avea o costumație specifică erei disco, iar muzica folosită trebuie să se potrivească cu mișcările coregrafice.

6. Stilul Rock&Roll SkateDance

Aici regăsim mișcări de patine cu rotile în spiritul rock&roll, mișcări energice și rapide, ce sunt inspirate din stilul de dans rock&roll, adaptate dansului pe patine cu rotile. Acrobațiile sau diversele prize între dansatori trebuiesc adaptate muzicii și ritmului de mers pe patine cu rotile, dar și la costumația aleasă.

7. Stilul Show SkateDance (cu măști, pampoane, eșarfe, panglici)

Elementele și mișcările pe patine cu rotile, dar și muzica costumație, accesorii și decor, >care să sublinieze caracterul de show tematic sau de poveste.

Acest stil poate fi destul de eclectic, inspirat din celelalte stiluri skatedance, dar și din diverse stiluri de dans adaptate patinelor cu rotile, coregraful și dansatorul exprimând, prin mișcări, dar și prin mimică, ideea de poveste sau de show, stil ce va fi așadar diferit de celelalte stiluri.

8. Stilul Artistic SkateDance

Acest stil este inspirat din patinajul artistic pe gheață. Ca figuri întâlnim figurile și pașii de bază din patinajul artistic pe gheață, adaptate pe patine cu rotile, realizate pe muzică, cu mișcări de brațe ample și întinse, care cuprind toată sala, mișcări realizate pe cerc, diagonale sau pe mijlocul sălii. >Costumația va fi similară cu cea din patinajul artistic, iar muzica va fi obligatoriu muzică clasică, similară patinajului artistic.

9. Stilul Acro SkateDance

Acest stil cuprinde mișcări fit-aerobic pe patine cu rotile, mișcări de dans modern, dar și mișcări acrobatice inspirate din patinaj artistic și gimnastică ritmică, mișcări ce sunt realizate pe muzică, cu bit de aerobic, iar costumația va fi una specifică de aerobic.

10. Stilul Contemporan/Lyrical SkateDance

Mișcările de patine cu rotile trebuie adaptate stilului de dans contemporan/lyric, unde coregraful își exprimă propria subiectivitate. Astfel, tehnica pe patine cu rotile trebuie să susțină tehnica dansului contemporan/lyric. Dacă la dansul contemporan, nu este obligatoriu să se țină cont de muzică sau se poate “dansa” și pe vorbe sau diverse sunete, la dansul lyric trebuie ținut cont de muzică și de povestea pe care o transmite.

11. Stilul Fit-Aerobic SkateDance

Mișcările pe patine cu rotile în acest stil sunt mai mult pe pe loc, iar gheata de patine cu rotile este folosită mai mult ca greutate pentru tonifiere. Muzica este de tip fitness-aerobic, cu biți rapizi, iar împreună cu patinele cu rotile, stimulează și oferă energie mișcărilor de dans pe patine cu rotile.

12. Stilul MTV SkateDance

Mișcările în acest stil vor fi similare cu cele din videoclipul artistului ales, cu o costumație similară și atitudine pe scenă. Se va folosi predominant tehnica de la stilul Pop SkateDance, însă fiind vorba de o fuziune de stiluri, putem regăsi pași din orice stil de dans. Accentul se pune pe prezentare, costumație, expresivitate și performanță.

Cartea SkateDance - Dans pe patine cu rotile

Specificațiile stilurilor SkateDance School de mai sus sunt extrase din cartea noastră Intitulată SkateDance - Dans pe patine cu rotile, lansată în anul 2019 și reprezintă proprietate intelectuală privată. Astfel, întreg continutul acestui website este proprietate a Cabinetului de Psihologie Comerzan Mona Cristina, organizator al Programului de dezvoltare personală prin mișcare și dans pe patine cu rotile SkateDance School.

Comanda cartea Rasfoieste cartea (.pdf)